Wat is er met Huawei aan de hand?

Nieuwe Huawei-smartphones draaien op een open source-versie van Google’s besturingssysteem Android en bevatten geen Google-diensten zoals Play Store, Google Maps, Gmail en Chrome. Huawei heeft een eigen platform ontwikkeld (AppGallery) en biedt daar steeds meer applicaties aan.

Hoelang wordt Huawei nog ondersteund?

Het VK heeft nu gezegd dat telco’s na 2027 geen Huawei 5G-netwerkapparatuur kunnen gebruiken en tegen het einde van 2020 moeten stoppen met het kopen van nieuwe apparatuur. Er is een deadline voor de installatie van deze apparatuur van september 2021.

Kan ik mijn Huawei blijven gebruiken?

Recent uitgebrachte telefoons van Huawei missen allemaal GMS: Google Mobile Services. Dat is een dienst waar alle diensten en apps van Google mee werken; heeft een telefoon of tablet dit niet, dan kun je hem dus niet gebruiken zoals andere Android-apparaten.

Heeft Huawei nog Android?

Huaweis smartphones en tablets draaien op Android. Het besturingssysteem is opensource en gewoon te gebruiken door Huawei. Probleem is dat Huawei door het embargo geen Google-diensten kan leveren, zoals Google-apps en de Play Store.

Is het nog verstandig om een Huawei smartphone te kopen?

Wanneer je een Huawei uit begin 2019 of eerder hebt dan is er niets aan de hand. Deze smartphones blijven Google ondersteuning ontvangen. Dit betekent dat gebruikers gewoon toegang hebben tot Google applicaties. Ook blijven ze belangrijke Google beveiligingsupdates ontvangen.

Is het veilig om een Huawei telefoon te kopen?

Huawei en Google garanderen beveiligingsupdates, maar of je straks Android Q krijgt is onzeker. Daarom kun je nu beter even geen Huawei-smartphones kopen, tenzij je écht niets om updates geeft. Met de hardware van de toestellen is niks mis; de P30 Pro heeft bijvoorbeeld nog altijd een ontzettend goede camera.

Kan ik nog wel een Huawei kopen?

Ja, je kan zonder problemen een Huawei telefoon kopen. Het grootste probleem van de handelsbeperking is dat Huawei geen nieuwe licenties van Google en Microsoft mag afnemen. Oude licenties blijven bestaan. Daardoor blijven de ‘oude’ telefoons van Huawei en dochtermerk Honor ondersteuning van Google krijgen.

Waarom geen Huawei?

Huawei’s eigen alternatief. De Chinese techgigant kampt met twee grote problemen. Sinds mei 2019 heeft de VS sancties ingesteld waardoor Google zich genoodzaakt zag om de Android-licentie voor Huawei in te trekken. Het concern mocht nog wel gebruikmaken van Android, dat is open-source.

Kan ik nog een Huawei telefoon kopen?

Hoe goed zijn Huawei telefoons?

De Huawei Mate 40 Pro is simpelweg een geweldige telefoon op het gebied van hardware. Als je enkel geweldige foto’s en een prachtig scherm wil hebben, dan is dit de telefoon voor jou. De Huawei Mate 40 Pro ligt perfect in de hand dankzij het gebogen ontwerp dat fantastisch aanvoelt.

Hoe gevaarlijk is Huawei?

De Amerikaanse regering houdt nog steeds vol dat de reden voor het handelsverbod te maken heeft met spionage. Volgens de Amerikanen zou Huawei in staat zijn om met zijn netwerktechnologie en smartphones het verkeer af te luisteren of af te tappen om dat vervolgens door te spelen aan de Chinese overheid.

Welke Huawei telefoon kopen?

Beste Huawei-smartphones

  1. Huawei P30 Pro. De P30 Pro is de beste Huawei-telefoon die je op dit moment kunt kopen.
  2. Huawei Mate 20 Pro. Een high-end vlaggenschip met indrukwekkende prestaties.
  3. Huawei P30. Een andere top Huawei telefoon.
  4. Huawei Mate 40 Pro.
  5. Huawei P40 Pro.
  6. Huawei P40.
  7. Huawei P40 Pro Plus.
  8. Huawei P20 Pro.