Hoe klaarmaken aubergine in de oven?

Hoe aubergine in de oven klaarmaken. Oven voorverwarmen op 180 graden. Snijd de aubergines en de courgettes in de lengte in dikke (7 tal mm), lange plakken. Kruid de groenten langs beide zijden met peper en zout. Dompel de plakken aubergine langs beide zijden in olijfolie en bak in een Tefalpan met flink wat olijfolie.

Wat is een aubergine recept?

Aubergine is een paarse, peervormige vruchtgroente die verrassend veel toepassingen kent in de keuken. Met name in Azië en in de landen rond de Middellandse Zee zijn recepten met aubergine al eeuwenlang populair. Dat komt vooral omdat de milde smaak en het stevige vruchtvlees uitstekend combineren met exotische, krachtige smaakmakers.

Hoe lang duurt roerbakken aubergine?

Dat kan op de volgende manieren: 1 Roerbak de aubergine in 8 minuten gaar. 2 Grillen duurt ongeveer 5 minuten. 3 Gefrituurde aubergine heeft 10 minuten nodig om te garen. 4 Aubergine koken duurt 15 minuten en stomen 8 minuten. 5 Roosteren in de oven heeft een gaar tijd van 20 minuten. 6 In de airfryer duurt het 8 minuten.

Waarom gegrilde aubergine?

Aubergine wordt zoals gezegd vaak gegrild en afzonderlijk geserveerd, maar gegrilde aubergine kom je ook zeer frequent tegen op een bordje samen met gegrilde courgette en paprika. Door de aubergine te grillen krijgt deze een mooie zachte textuur en een lekkere romige smaak.